استعدادیابی نوجوان

استعدادیابی نوجوان؛ چگونه علایق خود را بشناسیم؟ و چه رشته‌ای را انتخاب کنیم؟

تغییرات جسمی، روانی و عاطفی در نوجوان همه چیز را دگرگون می‌کند. آن‌ها با سؤالات متعددی مواجه می‌شوند و دوست دارند هویت خود را کشف کنند. شاید این پرسش‌ها برای شما نیز آشنا باشد که من چه کسی هستم؟ چه‌کاری را دوست دارم؟ یا چه رشته‌ای برای من بهتر است؟ سؤالات و تفکرات عمیق نیز وجود دارد. به طور مثال، چرا آن اتفاق بد افتاد؟ چرا این احساسات را تجربه می‌کنم؟ راه‌های مواجه با مشکلات چه هستند؟ این نشان می‌دهد که شما به عنوان یک نوجوان در حال رشد هستید و دوست دارید توانایی‌های خود را کشف کنید. برای آگاهی از این مسائل و نحوه‌ی استعدادیابی نوجوان، با سایت بچگی همراه باشید.

استعدادیابی نوجوان

به توانایی‌های ذاتی استعداد می‌گویند که در افراد مختلف، متفاوت است. برخی به موسیقی علاقه دارند. در صورتی که بعضی دیگر اصلاً نمی‌توانند ساز را به دست بگیرند. این نشان می‌دهد هر انسانی منحصربه‌فرد است و توانایی‌های خاص خود را دارد.

نوجوانان نیز در سن رشد هستند. آن‌ها استعدادهای زیادی دارند و سرشار از ذوق و خلاقیت هستند؛ اما با این سؤال ترسناک روبرو می‌شوند که در آینده چه حرفه‌ای را انتخاب کنم؟ یا قرار است در آینده چه‌کاره شوم؟

استعدادیابی در نوجوان
نوجوان-تکنولوژی

البته جوانان امروزی بسیار آگاه‌تر هستند. آن‌ها ابزارهای فناوری را در دسترس دارند و با لمس صفحه‌ی نمایش وارد دنیایی از اطلاعات می‌شوند. در نتیجه، این نوجوانان از جامعه‌ی جهانی و مسائل بیش از پیش آگاهی دارند و تصمیمات بهتری می‌گیرند. آن‌ها با مشاهده‌ی یک ویدئو نتیجه‌ی اعمال یک فرد را درک می‌کنند. به همین دلیل، نقش خود را راحت‌تر در جامعه می‌شناسند.

اگر شما نیز با فناوری‌های جدید سروکار دارید، استعدادیابی برای‌تان به مراتب راحت‌تر است. این موضوع یک خبر خوب است و به شما در این مسیر کمک می‌کند.

چرا کشف و پرورش استعداد مهم است؟

همان‌طور که اشاره شد، فناوری کار شما را راحت می‌کند. به عنوان یک نوجوان به راحتی می‌توانید در مورد موضوعات مختلف سرچ کرده و از طریق ویدئو یا مطالب مختلف آن را کشف کنید. با این حال، این سؤال مطرح می‌شود که کشف این استعدادها چه اهمیتی دارد؟ چرا باید توانایی‌های خود را شناخته و در پرورش آن‌ها تلاش کرد؟

در سنین نوجوانی شخصیت شما به صورت کامل شکل نگرفته است. تحقیقات در این رابطه نشان می‌دهد که شما به هر چیزی در این سن عادت کنید تا آخر عمر همراهتان خواهد بود و تغییر آن سخت می‌شود. حال می‌خواهد پرورش یک مهارت باشد یا یک عادت مخرب. در هر صورت مسیر عصبی آن در مغز شما شکل می‌گیرد و هر چقدر بیشتر آن را انجام دهید، قدرتمندتر شده و تغییرش دشوارتر است.

علاوه بر این، شما در این سنین باید انتخاب رشته انجام دهید و اگر اشتباه انتخاب کنید یا طبق نظرات دیگران پیش بروید، معلوم نیست چه آینده‌ای در انتظار شما باشد. به طور مثال، تصور کن یک فرد در بازیگری استعداد دارد؛ اما به اصرار اطرافیان یا عدم آگاهی رشته‌ی تجربی را برمی‌گزیند. او مانند نوجوانان دیگر می‌خواهد دکتر شود. به نظر شما چه اتفاقی برای چنین فردی رخ می‌دهد؟ احتمالاً بعد از کلی تلاش و خواندن درس‌های سختی که به آن‌ها کوچک‌ترین علاقه‌ای ندارد، در کنکور نیز قبول نمی‌شود. در صورت قبولی هم نمی‌تواند کارش را با شور و شوق ادامه دهد. در نتیجه، پیشرفت خاصی هم ندارد.

نوزاد- رنگ- بازی- استعدادیابی کودکان

استعدادیابی کودک و ۶ نکته برای پرورش توانایی فرزندتان

نحوه‌ی استعدادیابی نوجوان

حالا که با اهمیت استعدادیابی آشنا شدید، برای کشف توانایی‌ها خود آماده هستید. این کار نیاز به هیچ‌گونه تست یا روانشناس ندارد، بلکه باید خود را به خوبی بشناسید. نمرات و مهارت‌های خود را در درس‌های مختلف در نظر بگیرید و برخی تکنیک‌ها را امتحان کنید. در اینجا به بعضی از این راهکارها اشاره می‌شود.

شناخت خود

یکی از سخت‌ترین و البته لذت‌بخش‌ترین کارها شناخت خود است؛ زیرا مانند کشف دنیای جدید می‌تواند هیجان‌انگیز باشد. پس مانند روانشناسان با چند سؤال آغاز می‌شود.

  • آیا به فعالیت‌های زیاد علاقه دارید و همیشه ورزش می‌کنید؟ یا اغلب روی تخت هستید و با لپ‌تاپ کار می‌کنید؟
  • دوست دارید با دست‌های خود چیزی بسازید؟ یا غرق ایده‌ها و افکار مختلف شوید؟
  • آیا زیاد صحبت می‌کنید و دوست دارید در جمع باشید؟ یا سکوت به شما آرامش بیشتری می‌دهد و دلتان می‌خواهد ساعت‌ها تنها باشید؟
  • احساسات خود را ابراز می‌کنید یا اغلب آن‌ها را درون خود می‌ریزید؟
  • آیا می‌توانید عواطف خود را کنترل کنید؟ یا در این کار به تمرین نیاز دارید؟
  • خجالتی هستید؟ یا به راحتی ابراز وجود می‌کنید و نگران قضاوت دیگران نیستید؟

این سؤالات شناخت کلی از خودتان به دست می‌دهد؛ حتی می‌توانید ساعت‌ها روی هر کدام فکر کنید. از والدین کمک بگیرید یا جواب‌ها را بنویسید.

قطعاً در این مورد والدین بینش بهتری به شما می‌دهند. آن‌ها نحوه‌ی حرف‌زدن و رفتارهای شما را از بچگی دیده‌اند. پس بهتر از هر کسی می‌توانند در این رابطه به شما کمک کنند. گاهی نیز امکان دارد والدین نظرات اشتباهی در مورد رشته‌ی مورد علاقه‌ی شما داشته باشند. در چنین مواقعی باید بدانید که آن‌ها خیر و صلاحتان را می‌خواهند و کار صحیح این است که مخالفت را کنار بگذارید. دعوا و درگیری چیزی را حل نمی‌کند.

به همین دلیل، در ابتدا بهتر است که خودتان را به خوبی بشناسید و از تصمیم خود اطمینان داشته باشید. سپس با قاطعیت با پدرومادر خود صحبت کنید. این کار بیشتر به شما کمک می‌کند. خودشناسی به شما قاطعیت و ایمانی می‌دهد که می‌توانید هر مانعی را کنار بگذارید.

انگیزه‌ی لازم در راستا اهداف

اگر برای خود هدفی نداشته باشید، انگیزه‌ای هم ندارید. در ادامه شوروشوق را نیز از دست می‌دهید و به دنبال آرزوها نمی‌روید. به همین دلیل، بهتر است به خودتان انگیزه‌ای بدهید یا خود را بشناسید. اگر در زمینه‌ی خودشناسی موفق عمل نکردید، هیچ اشکالی ندارد. به این سؤال پاسخ دهید که در کدام درس‌ها همیشه نمرات بهتری می‌گیرید؟ در چه مهارت‌هایی بهتر از دیگر بچه‌ها عمل می‌کنید یا اوقات فراغت را چگونه می‌گذرانید؟ پاسخ به این پرسش‌ها به شما کمک می‌کند استعدادهای خود را بشناسید و در راستای آن‌ها عملکرد بهتری داشته باشید.

اعتماد-به-نفس-نوجوان

پرورش اعتمادبه‌نفس در نوجوان با راهکارهایی ساده و تمرینات جالب

برای اطلاعات بیشتر روی عکس کلیک کنید.

افزایش اعتمادبه‌نفس

شناخت خود باعث می‌شود که شما اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید و راحت‌تر در مسیر اهداف حرکت کنید. شاید اطرافیان یا والدین استعدادهای شما را در نظر نگیرند. نقاط ضعف را در نظر داشته و آن‌ها را مدام به شما یادآوری کنند. به همین دلیل، درک توانایی‌ها و استعدادها به شما نیرویی می‌دهد که بهتر ادامه دهید.

عدم اعتمادبه‌نفس می‌تواند بسیار فلج‌کننده باشد. به طوری که نتوانید قدم از قدم بردارید. اگر چنین شرایطی را تجربه می‌کنید، استعدادیابی نوجوان به شما کمک می‌کند چند پله جلوتر بروید. یکی از تکنیک‌ها این است که مهارت‌ها و توانایی‌های خود را بنویسید و آن‌ها را با خود مرور کنید.

این کار باعث می‌شود مقاومت ذهن بشکند و خودباوری را به شما القا کند. کم‌کم می‌بینید برداشتن گام‌ها چقدر راحت‌تر‌ و لذت‌بخش‌تر است.

قطعاً شما استعدادها و توانایی‌های بسیاری دارید. گول دیگران یا ذهنتان را نخورید. هر چه می‌توانید بنویسید؛ حتی اگر به نظرتان خیلی ساده و پیش‌ پا افتاده باشد. همه را بنویسید. هر روز در ذهن مرور کرده و خودتان را تحسین کنید.

گفتگو با دوستان

در مورد مشاغل و حرفه‌های مختلف با دوستان خود صحبت کنید. قطعاً آن‌ها نیز مانند شما به دنبال کشف استعدادهای خود هستند. به همین خاطر، در مورد کتاب‌ها و کلاس‌های مختلف اطلاعات دارند و شما می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید یا نگرانی خود را به آن‌ها اعلام کنید. قطعاً پاسخ برخی پرسش‌ها را می‌دانند و راهنمای خوبی می‌توانند باشند.

سؤالاتی که در این مقاله مطرح شد با آن‌ها به اشتراک بگذارید و پاسخ‌ها را مقایسه کنید. کم‌کم درک می‌کنید که هر کس استعدادها و توانایی‌های خاصی دارد.

در این مورد می‌توانید از کادر آموزشی نیز کمک بگیرید. امکان دارد با یکی از معلم‌ها ارتباط بهتری داشته باشید و بتوانید در این رابطه راهنمایی بگیرید. در این مورد قضاوت‌ها را کنار بگذارید و از دیگران سؤال بپرسید و درخواست کنید.

در ضمن آگاهی از رشته‌ها و مشاغل مختلف دید وسیع‌تری به شما می‌دهد و انتخاب‌های بهتری خواهید داشت.

دوستیابی-نوجوان

دوستیابی نوجوان

برای اطلاعات بیشتر، روی عکس کلیک کنید.

سخت نگیرید

برخی از نوجوانان زیادی وسواس به خرج می‌دهند. آن‌ها دوست دارند علاقه‌ی دقیق خود را کشف کنند. در غیر این صورت استرس می‌گیرند و رفته‌رفته ناامید می‌شوند. آن‌ها فکر می‌کنند که دیگر نمی‌توانند استعدادهای خود را بشناسند و از شکست می‌ترسند.

اگر شما نیز چنین شخصیتی دارید، اصلاً نگران نباشید. تنها راه‌حل این است که یکی از استعدادهای خود را در نظر بگیرید و در راستا آن تلاش کنید. به‌طور مثال، احساس می‌کنید به نقاشی علاقه دارید. پس در یک کلاس طراحی ثبت‌نام کنید. این کار باعث می‌شود کم‌کم شناخت بیشتری نسبت به خودتان داشته باشید. به همین ترتیب می‌توانید استعدادهای دیگر خود را محک بزنید تا علاقه‌ی واقعی را کشف کنید.

در این مورد اصلاً سخت‌ نگیرید. اگر شما حرکت کنید، کم‌کم خانواده، اطرافیان یا حتی کسانی که مخالف بودند، به کمک شما می‌آیند. در نتیجه، استعدادهای خود را بیشتر می‌شناسید و رشته‌ای را انتخاب می‌کنید که در راستا علایق شما است.

به دوران کودکی برگردید

زمانی که در مورد یافتن استعداد منحصربه‌فرد خود گیج هستید، می‌توانید به دوران کودکی برگردید. در این دوران به صورت ناخودآگاه کارهایی انجام می‌دادید که از آن‌ها لذت می‌بردید. به طور مثال، نقاشی‌های خیلی زیبا می‌کشیدید یا در ریاضی بهتر از دانش‌آموزان دیگر بودید. این موضوع چشم‌اندازی به شما می‌دهد تا علایق خود را بهتر بشناسید و آن‌ها را دنبال کنید. برای این کار می‌توانید از والدین نیز کمک بگیرید؛ زیرا یادآوری خاطرات کودکی دشوار است و پدرومادر می‌توانند بخشی از آن‌ها را برای‌تان بازگو کنند.

رقابت در نوجوانی

رقابت در نوجوانی و تلاش برای بردوباخت

آیا رقابت برای نوجوانان مفید است؟

تست‌های روانشناسی

برخی از آزمون‌ها و تست‌های شخصیت‌شناسی نیز می‌توانند کمک‌کننده باشند. برای نمونه، تست ‌MBTI که توسط کاترین بریگز و ایزابل مایرز طراحی شده است، به شما معرفی می‌کنیم. این تست چهار صفت کلیدی شما را آشکار می‌کند. شما با شناخت بهتر خود می‌توانید رشته و شغل خود را انتخاب کرده و اهدافتان را تعیین کنید.

بعد از پاسخ به سؤالات این آزمون یک کد چهار حرفی دریافت می‌کنید که توسط آن صفات شخصیتی و استعدادهای خود را می‌شناسید.

این آزمون‌ها فرصتی به شما می‌دهند که تحلیلی دقیق و حرفه‌ای از خودتان داشته باشید و برای تصمیم‌گیری اطلاعات مناسبی به‌دست آورید.

سخن پایانی

در این مقاله سعی شد که راه‌های استعدادیابی را به نوجوانان آموزش دهیم. اگر شما نیز به دنبال علایق خود هستید، حتماً مطلب بالا را مطالعه کرده و راهکارها را اجرا کنید. اصلاً استعدادیابی نوجوان را سطحی نگیرید و به راحتی از کنارش عبور نکنید؛ زیرا آینده‌ی شما به همین تصمیمات ساده بستگی دارد.

سؤالات متداول

چرا استعدادیابی نوجوان مهم است؟

در سنین نوجوانی شخصیت شما به طور کامل شکل نگرفته است. تحقیقات نیز در این رابطه نشان می‌دهد که شما به هر چیزی عادت کنید تا آخر عمر همراه شما خواهد بود. حال می‌خواهد پرورش یک مهارت باشد یا یک عادت مخرب. در هر صورت مسیر عصبی آن در مغز شما شکل می‌گیرد و هر چقدر آن را انجام دهید، قدرتمندتر می‌شود. علاوه بر این شما باید در این سن انتخاب رشته انجام دهید. به طور مثال تصور کنید که یک فرد در نقاشی استعداد دارد؛ اما به اصرار اطرافیان و از روی ناآگاهی تجربی را انتخاب می‌کند. به نظر شما چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ بعد از کلی تلاش نمی‌تواند کارش را با شور و شوق ادامه دهد. در نتیجه، پیشرفتی نمی‌کند.

چگونه خودمان را به عنوان یک نوجوان بشناسیم؟ و هویت خود را کشف کنیم؟

برای شناخت خود باید صبور باشید و سؤالاتی مانند آیا به فعالیت‌های ورزشی علاقه دارم؟ یا اغلب روی تخت می‌نشینم و با کتاب یا لپ‌تاپ سروکله می‌زنم؟ زیاد غرق رویا و خیال می‌شوم یا در دنیای منطق و دو دوتا زندگی می‌کنم؟ کدام تفکر برای من اهمیت دارد؟ آیا زیاد صحبت می‌کنم و در جمع دوستان هستم یا تنهایی و سکوت را ترجیح می‌دهم؟ از خود بپرسید. این سؤالات شناخت کلی به شما می‌دهد و موجب می‌شود استعدادیابی نوجوان را بهتر انجام دهید.

چگونه می‌توانیم اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشیم؟

استعدادیابی نوجوان و خودشناسی باعث افزایش اعتمادبه‌نفس می‌شود. به طوری که اهداف خود را بهتر درک می‌کنید و در راستا آن‌ها شور و انگیزه دارید. این کار باعث می‌شود مقاومت ذهن بکشند و خودباوری را به دست آورید. در نتیجه، استعدادها و توانایی‌های خود را بیشتر باور می‌کنید و در راستای آن‌ها قدم‌های عملی برمی‌دارید و مصمم هستید.

من عاشق بچه‌ها هستم و نوشتن داستان‌های فانتزی و مقاله‌های کودکانه حس خوبی بهم میده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *