پسران در ۱۲ سالگی

پسران در ۱۲ سالگی؛ تغییرات و نحوه رفتار صحیح با آن ها

پسران در ۱۲ سالگی علایق کودکانه خود را دنبال می‌کنند اما کم‌کم بلوغ و تغییرات جسمی و عاطفی آن‌ها آغاز می‌شود. به‌طوری که رشد عاطفی، فیزیکی و احساسات شدید را تجربه می‌کنند که روی رفتار آن‌ها با دیگران تأثیرگذار است. این رفتارها می‌تواند پرخاشگرانه و عصبی باشد که مشکلاتی را برای پسران ایجاد می‌کند. اگر شما هم با این مشکلات روبرو هستید و فرزند شما رفتارهای نامتعارف از خود نشان می‌دهد، در ادامه با ما همراه باشید تا تغییرات پسران در ۱۲ سالگی را بررسی کنیم و نحوه رفتار صحیح با آن‌ها را یاد بگیریم.

تغییرات پسران در دوران بلوغ
تغییرات پسران در ۱۲ سالگی

تغییرات جسمی پسران در ۱۲ سالگی

پسران در این سن تغییرات جزئی مانند رشد موها، آکنه و رشد اندام‌های بدن را تجربه کرده و به سمت بالغ شدن حرکت می‌کنند. البته روند رشد جسمانی در پسران ۳ تا ۵ سال دیرتر از دختران اتفاق می‌افتد. اما در طی چند سال رشد آن‌ها سریع اتفاق می‌افتد که قد و وزن پسران افزایش پیدا می‌کند. به‌طوری‌که در سال‌های پایانی بلوغ از دختران بلندتر می‌شوند و عضلات آن‌ها به سرعت رشد می‌کند. در اینجا به چند تا از تغییرات جسمی در پسران ۱۲ساله اشاره می‌کنیم:

رشد فیزیک

 هر چند که سن بلوغ در افراد متفاوت است و در پسران دیرتر از دختران اتفاق می‌افتد اما تغییرات از این سن آغاز می‌شوند. اندام‌های جسمی به سرعت رشد می‌کنند و در طی چند سال پسران تغییرات زیادی را احساس می‌کنند. نوجوانان در این سن لاغر و کشیده‌تر می‌شوند زیرا پا و دست اولین اندام‌هایی هستند که رشد می‌کنند. روند رشد استخوان‌ها از ۱۲ سالگی در پسران شروع می‌شود و اندام‌ها بسیار بزرگ می‌شوند. در نتیجه، آن‌ها در این سن تعادل ندارند و مغز نمی‌تواند به درستی بین اندام‌های بزرگ‌تر تعادل ایجاد کند اما کم‌کم و با رشد دیگر اندام‌ها این روند بهبود پیدا می‌کند و مغز تعادل خود را به دست می‌آورد.

رشد مو

در آستانه بلوغ رشد مو در برخی از نقاط بدن مانند زیر بغل، صورت، پا و نزدیک آلت تناسلی افزایش پیدا می‌کند که در ابتدا این موها نازک هستند و به‌مرور زمان افزایش پیدا می‌کنند و ضخیم می‌شوند.

تن صدا

آن‌ها کم‌کم تغییراتی را در صدا خود تجربه می‌کنند مثلاً صدا آن‌ها بم و کلفت‌تر می‌شود به گونه‌ای که صدا آن‌ها بسیار خشن‌تر می‌شود. این تغییرات به مرور اتفاق می‌افتد و هر چه سن آن‌ها افزایش پیدا می‌کند، صدا آن‌ها کلفت‌تر و مردانه می‌شود. تغییرات صدا ممکن است در ابتدا برای نوجوانان خوشایند نباشد و صدا آن‌ها بیش از حد نازک و نابهنجار باشد. شما به عنوان والدین به آن‌ها یادآوری کنید که این تغییرات موقت است و به مرور اتفاق می‌افتد تا نگرانی را از آن‌ها دور کنید.

صورت پسر پر از آکنه است.
صورت پسر جوش زده است.

تغییرات پوستی

در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی، غدد پوست که وظیفه کنترل چربی را بر عهده دارند تحریک می‌شوند. در‌ نتیجه، به شکل آکنه و جوش روی پوست ظاهر می‌شوند که اصلاً شکل زیبایی ندارند و نوجوان را نگران می‌کنند. با این حال، بهتر است از دست زدن به آن‌ها و استفاده از داروهای مختلف خودداری کنند زیرا جوش‌ها را بیشتر تحریک کرده و پوست ملتهب و زخم می‌شود.

رشد آلت تناسلی

رشد آلت تناسلی در پسران از سن دوازده سالگی شروع می‌شود و بیضه‌ها نیز بزرگ‌تر می‌شود. البته روند رشد در افراد متفاوت است و ممکن است بستگی به نوع تغذیه، فعالیت‌های بدنی و نژاد زودتر را دیرتر اتفاق بیفتد اما بعضی پسران در این مورد بسیار نگران هستند و فکر می‌کنند اندازه آلت تناسلی به عملکرد جنسی مرتبط است. اگر این رفتارها و نگرانی‌ها بیشتر شد حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

تغییرات عاطفی در پسران در ۱۲ سالگی

در این دوران پسرها از نظر عاطفی و اجتماعی نیز رشد می‌کنند و کم‌کم تفکر انتزاعی در آن‌ها شکل می‌گیرد. مغز نوجوانان دچار یک جهش می‌شود و خودش را بازسازی می‌کند اما بخشی از مغز که مسئول کنترل تکانه‌ها، حل مشکلات و تصمیم‌گیری است، کامل نیست. به همین دلیل، آن‌ها از قسمتی از مغز به نام آمیگدال که با احساسات، واکنش‌های تکانشی، پرخاشگری مرتبط است، بیشتر استفاده می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر از این رفتارها، در اینجا به چند تا از این تغییرات اشاره می‌کنیم:

تصویر بدن

در این سن آن‌ها از بدن و شکل ظاهری خود کاملاً آگاه هستند و به نظرات دیگران در مورد ظاهرشان اهمیت می‌دهند. پسران نگران نظر و دیدگاه دیگران در مورد ظاهر خود هستند و به این فکر می‌کنند که آیا مورد تأیید دیگران هستم؟ در نتیجه، بسیاری از آن‌ها رژیم می‌گیرند یا به دنبال باشگاه و رشته ورزشی خاصی می‌گردند.

اگر آن‌ها تصویر خوبی از بدن خودشان نداشته باشند، اعتمادبه‌نفس آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد و از جمع دوستان خود دوری می‌کنند.

پسر وزنه می‌زند.
پسر وزنه می‌زند.

احساسات شدید

پسران در ۱۲ سالگی به سرعت احساساتی می‌شوند و ممکن است پرخاش کنند یا رفتار نامناسبی با والدین خود داشته باشند. آن‌ها در عرض چند دقیقه از احساسی به احساس دیگر می‌پرند و از اعتمادبه‌نفس به سمت ناامنی یا از شادی به غم تغییر جهت می‌دهند. این تغییرات عاطفی کاملاً طبیعی است و به تغییرات هورمونی و جسمی آن‌ها برمی‌گردد و جای هیچ نگرانی ندارد.

سرکشی

پسربچه‌ها در این سن سرکش می‌شوند. آن‌ها دوست دارند زمان زیادی را با دوستان خود سپری کنند و حرف والدین را گوش نمی‌دهند. البته این طبیعی است و نشان می‌دهد پسر شما در سن رشد قرار دارد زیرا او دوست دارد مورد تأیید گروه هم‌سن‌وسال خود باشد. اگر این تأییدطلبی را به دست نیاورد، اعتمادبه‌نفس او کاهش پیدا می‌کند و در آینده به مشکل برمی‌خورد.

منطق

تفکر منطقی آن‌ها به سرعت رشد می‌کند و در مورد همه چیز کنجکاو هستند. پسران در ۱۲ سالگی سوالات زیادی می‌پرسند یا ارزش‌ها را زیر سؤال می‌برند. آن‌ها می‌توانند درست و غلط را تشخیص دهند و از تفکر پیچیده‌تر و استدلال منطقی بهره‌مند می‌شوند. این تغییرات درک آن‌ها را گسترش می‌دهد و روابط آن‌ها توسعه پیدا می‌کند.

پسر کلافه است.
پسر سر خود را پایین گرفته است و موهای خود را می‌کشد.

افسردگی

بعضی از کودکان به این فرایند واکنش کاملاً متفاوتی نشان می‌دهند. آن‌ها گوشه‌گیر می‌شوند و کمتر احساسات خود را بروز می‌دهند و از شور و هیجان دوران کودکی کاسته می‌شود. آن‌ها از جمع دوری می‌کنند و خجالتی و گوشه‌گیر هستند. گاهی این تغییرات به دلیل تغییرات هورمونی و جسمی است اما باید با او صحبت کنید و دلیل رفتار او را جویا شوید زیرا این رفتار در بعضی کودکان ادامه پیدا می‌کند. اگر دلیل آن‌ را درک نکردید حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از تغییرات آن‌ها آگاه شده و به فکر حل آن باشید.

برای اطلاعات بیشتر از افسردگی در نوجوانان و راه‌های درمان آن، مطالعه مقاله افسردگی در نوجوانان را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

واکنش صحیح والدین در برابر تغییرات پسران در ۱۲ سالگی

در این دوران پسران در برابر تغییرات گیج هستند و رفتار صحیح را از خود نشان نمی‌دهند. شما به عنوان والدین وظیفه دارید آن‌ها را آگاه کنید و از آن‌ها حمایت کنید تا آن‌ها بتوانند با تغییرات کنار بیایند تا علایق خود را بهتر بشناسند، روابط خود را گسترش بدهند و با احساسات خود کنار بیایند. برای اینکه از واکنش‌های صحیح در برابر آن‌ها آگاه باشید، در اینجا به چند تا از این رفتارها اشاره می‌کنیم:

رفتار آن ها را نادیده بگیرید

رفتارهای متفاوتی که کودکان در این سن از خود بروز می‌دهند، طبیعی است و جای هیچ نگرانی نیست. والدین می‌توانند این رفتارها را به راحتی نادیده بگیرند. این کار کمک می‌کند تا پسران کمتر این رفتارها را تکرار کنند و به سمت رفتارهای بهتر حرکت کنند.

پسر در آغوش پدر
پدر پسرش را در آغوش گرفته است و می‌خندد.

قضاوت نکنید

گاهی والدین رفتار اشتباهی را پیش گرفته و بر سر نوجوان فریاد می‌زنند یا با لحنی بدی صحبت می‌کنند. در نتیجه، پسران نیز این رفتارها را تقلید می‌کنند و بدخلق می‌شوند اما شما به عنوان والدین وظیفه دارید، رفتارهای درست را به او آموزش بدهید؛ بنابراین همیشه محترمانه با آن‌ها صحبت کنید حتی زمان‌هایی که پسر شما عصبانی است و رفتار درستی ندارد. این کار به آن‌ها یاد می‌دهد که رفتار درستی داشته باشند و به شما اعتماد کرده و به نظرات شما احترام بگذارند.

تحسین کنید

زمانی به یک رشته یا ورزش جدید علاقه نشان می‌دهد فوراً او را تشویق کنید تا علایق خود را دنبال کند حتی از او حمایت کنید تا در مسیر علایق خود حرکت کند. این کار او را تشویق می‌کند تا راحت‌تر خود را شناخته و با احساسات خود کنار بیایند. علاوه بر این، تحسین و تشویق اعتماد‌به‌نفس آن‌ها را افزایش می‌دهد تا قدرت بیشتری برای عملکرد قوی در رشته مورد علاقه خود داشته باشند و به سرعت پیشرفت کنند.

محدودیت هایی را تعیین کنید

همان‌طور که باید آن‌ها را در شناخت شخصیت خود آزاد بگذارید، بایدها و نبایدهایی را برای آن‌ها تعریف کنید تا خواسته‌های شما را بشناسند و طبق قوانین شما حرکت کنند. به طور مثال، ساعت مشخصی را برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی یا بازی‌های کامپیوتری تعیین کنید. این کار نظم و انضباط را به پسران یاد می‌دهد. در نتیجه، آن‌ها در کار خود بهتر عمل می‌کنند و نظم بیشتری دارند.

پسر با دوستش می‌خندد.
پسر در کنار دوستش می‌خندد.

با او صحبت کنید

شما باید در مورد تغییرات آن‌ها آگاه باشید و پسران را نیز آگاه کنید تا راحت‌تر با این تغییرات کنار بیایند. این کار کمک می‌کند آن‌ها به شما بیشتر اعتماد کنند و به راحتی حرف خود را بزنند همچنین نگرانی را از آن‌ها دور می‌کند و این اطمینان را به آن‌ها می‌دهد که تنها نیستند.

اگر آن‌ها به راحتی با شما صحبت کنند، دیگر احساس سرخوردگی نمی‌کنند و رفتارهای پرخطر مانند روابط ناسالم و شبکه‌های اجتماعی را کنار می‌گذارند.

نقش پدران

پدران در این دوران نقش مهمی در تربیت پسر خود دارند و همان‌طور در مقاله رابطه پدر و پسری توضیح دادیم، الگو بسیار خوبی برای آن‌ها هستند. پسران از پدر خود رفتارهای مردانه را یاد می‌گیرند و از آن‌ها تقلید می‌کنند؛ بنابراین پدران باید وقت بیشتری صرف کنند و به ماجراجویی با پسر خود بپردازند.

در اکثر مواقع پسران دوست دارند به ماجراجویی بپردازد و در مورد علایق خود صحبت کنند زیرا این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا دنیا خود را کشف کنند.

نقش مادران

در این دوران مادران نقش مهمی از نظر عاطفی برای پسر خود دارند. آن‌ها می‌توانند نیازهای عاطفی او را پاسخ دهند و با مهربانی و توجه او را در آغوش بگیرند. در این سن آن‌ها بیش از هر زمان دیگری به محبت مادرانه احتیاج دارند تا به خوبی از این مرحله عبور کنند.

اگر رابطه مادر و پسری به درستی در این سنین شکل نگیرد موجب عقده ادیپ در پسران می‌شود و مشکلاتی را در آینده برای آن‌ها ایجاد می‌کند که اعتمادبه‌نفس آن‌ها را کاهش می‌دهد و انحرافات جنسی را به دنبال دارد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد عقده ادیپ و آسیب‌های آن، مطالعه مقاله عقده ادیپ و درمان آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

پسر در آغوش مادر شاد است.
مادر پسرش را در آغوش گرفته است.

سخن پایانی

گاهی رفتار پسران در این دوران غیر قابل تحمل می‌شود و شما با آن‌ها کنار نمی‌آیید اما می‌توانید با آگاهی از این تغییرات و مدیریت صحیح، رفتارهای درست را جایگزین کنید پس برای کسب آگاهی بیشتر و مدیریت رفتارهای صحیح، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

سؤالات متداول

چطور رفتار نامناسب پسران را نادیده بگیرید؟

زمانی متوجه شوید که توجه شما باعث تکرار رفتارهای نادرست می‌شود. انگیزه پیدا می‌کنید که رفتارهای غلط آن‌ها را بیشتر نادیده بگیرید تا این رفتارها کمتر تکرار شود.

نقش مادران در این دوران چیست؟

مادران می‌توانند پاسخگو نیاز عاطفی آن‌ها باشند و محبت مادرانه را به آن‌ها هدیه بدهند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند راحت‌تر از این دوران عبور کنند.

چرا بعضی پسران در ۱۲ سالگی دچار افسردگی می‌شوند؟

زیرا آن‌ها با تغییرات شدید احساسی مواجه می‌شوند که نمی‌توانند با آن کنار بیایند. در نتیجه، گوشه‌گیر می‌شوند و از جمع دوری می‌کنند. این تغییرات در ابتدا طبیعی است اما اگر ادامه پیدا کرد حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

نقش پدران چیست؟

پدران باید در مورد تغییرات جسمی با پسران خود صحبت کنند و آن‌ها را از این مسائل آگاه کنند. همچنین پدران الگو خوبی از یک مرد برای آن‌ها هستند که رفتارهای مناسب را از پدر خود یاد بگیرند.

چرا پسران دوست دارند زمان بیشتری با دوستان خود باشند؟

زیرا در این سن نظرات دیگران برای آن‌ها مهم می‌شود و به دنبال تأییدطلبی هستند. این تأییدطلبی به آن‌ها کمک می‌کند تا اعتمادبه‌نفس خود را به‌ دست آورند و روابط خود را توسعه بدهند.

من عاشق بچه‌ها هستم و نوشتن داستان‌های فانتزی و مقاله‌های کودکانه حس خوبی بهم میده.

1 یک پینگ

  1. پینگ بک: پسران در ۱۴ سالگی؛ تغییرات و نحوه رفتار صحیح با آن ها - بچگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *