مادرانی که چند ماه نخست را با نگهداری نوزاد خود پشت سر گذاشتهاند و دنبال طرز تهیه چند سوپ از ۶ ماهگی تا ۱۰ ماهگی هستند، به چه نکاتی باید توجه کنند؟ مادران در پنج و شش ماهگی اولین غذا یعنی فرنی با آرد برنج را برای نوزاد خود شروع میکنند. از پایان ماه ششم و آغاز ماه هفتم کم کم میتوانید کودک را با غذاها آشنا کنید. سوپهای ساده برای شروع نوزادان ۶ ماه تا ۱۰ ماهه بسیار مناسب است. در اینجا و ادامه آن در مقاله بعدی با نکاتی در مورد چطور و چه غذایی دادن به نوزاد و همچنین طرز تهیه چند سوپ دیگر میپردازیم.

چند نکته برای غذای کودک ۶ ماهه تا ۱۰ ماهه
نوزادان در شش ماهگی هنوز سیستم گوارششان کامل نشده است. معده آنها کم کم باید آماده شود. اغلب شروع غذا دادن با غذای سفره یا حجم زیاد غذا، نوزاد را دچار مشکل میکند همچنین میل او به شیر را کم میکند. بهتر است گوارش کودک را با فرنی، حریره بادام یا غذای کمکی تقویت کنید و سپس سوپهای ساده را شروع میکنید. از ۱۱ ماهگی به بعد اگر معده و گوارش نوزاد مشکلی نداشت، میتواند کنار سفره ما بنشیند.
نکاتی که باید هنگام تهیه سوپ برای کودک خود توجه کنید:
- قبل از تهیه سوپ، سبزیجات و میوهها را کاملا بشورید.
- سوپها را همیشه تازه و گرم سرو کنید. بهتر است سوپها را ظرف یک ساعت از زمان آمادهسازی مصرف کنید.
- با ۴-۵ قاشق غذاخوری شروع کنید و به تدریج نسبت به علاقه کودک مقدار غذا را بیشتر کنید.
- بهتر است تا زمانی که کودکتان یک ساله نشده به سوپ نمک و شکر اضافه نکنید.
- در طول بیماری یا فصلهای سرد بهتر است، بیشترین غذای کمکی کودک سوپ باشد.از پایان شش ماهگی میتوانی غذای کودک را به ۳ وعده در روز برسانیم.
- موقعی که کودک گرسنه است اول غذای کمکی و سوپ را به او دهید و بعد شیر بدهید.
- در هر مرحله که ماده غذایی جدیدی را به غذا اضافه میکنید. به مقدار کم و سه روز متوالی ادامه دهید تا مطمئن شوید کودک به آن آلرژی ندارد.
- میوه و سبزیجات خام را بهتر است بعد از ۱۰ ماهگی شروع کنید.
- از پایان شش ماهگی میتوانی غذای کودک را به ۳ وعده در روز برسانیم.
- موقعی که کودک گرسنه است اول غذای کمکی و سوپ را به او دهید و بعد شیر بدهید.
- در هر مرحله که ماده غذایی جدیدی را به غذا اضافه میکنید. به مقدار کم و سه روز متوالی ادامه دهید تا مطمئن شوید کودک به آن آلرژی ندارد.
- میوه و سبزیجات خام را بهتر است بعد از ۱۰ ماهگی شروع کنید.

طرز تهیه سوپ برای ماه هفتم
مواد مناسب برای شروع برنامه غذایی کودک:
گوشت قرمز گوشت، مرغ، برنج، روغن یا کره، رشته فرنگی ، هویج، سیب زمینی، جعفری و گشنیز
طرز تهیه: یک تکه گوشت ماهیچه بدون چربی را با کمی آب بپزید. بعد از اینکه گوشت خوب پخته شد، ۱ قاشق خرده برنج را همراه یک سوم هویج رنده شده و یک سیب زمینی کوچک به ظرف اضافه میکنیم تا با هم بپزند. بعد از پخته شدن کمی که سردتر شد با مخلوطکن یا گوشتکوب خوب له میکنیم. به دلخواه یک قاشق مرباخوری روغن زیتون هم میتوانید به آن اضافه کنید.
هر سه روز یک بار اگر رفلاکس معده و ناراحتی نداشت میتوانید یک سبزی را به سوپ اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ برای ماه هشتم
مواد مناسب برای اضافه کردن به برنامه غذایی کودک:
ماش، عدس، دال عدس ،کدو سبز، لوبیا سبز، کرفس
طرز تهیه: ۱ قاشق سوپخوری عدس را از شب قبل خیس کنید. ۱ قاشق سوپخوری سینه مرغ ریز شده را همراه یک پیاز قاچ شده و کمی آب در یک قابلمه بپزید. سپس یک قاشق غذاخوری برنج و عدس را در ظرف اضافه کنید. بگذارید همه مواد با هم بپزند. نصف قاشق مرباخوری روغن زیتون اضافه کنید. در آخر کار پیاز را از ظرف دربیاورید و بقیه مواد را در مخلوط کن نرم کنید تا یکدست شود.
اگر کودک با ماش و عدس هم مشکل نداشت سبزیجت هم میتوانید به سوپ اضافه کنید.

طرز تهیه سوپ برای ماه نهم و دهم
مواد مناسب برای اضافه کردن برای غذایی کودک:
سایر حبوبات، گندم و سایر غلات، کدو حلوایی، جعفری
طرز تهیه: یک چهارم پیمانه جو پوست کنده را ۲ ساعت در آب خس کنید. آب جو را خالی کنید. نصف قابلمه را با آب پر کنید و بعد از به جوش آمدن یک تکه کوچک گوشت یا مرغ را همراه جو و کمی پیاز ریز شده بپزید. بعد از کامل شدن پخت گوشت یک قاشق مربا خوری هویج رنده شده اضافه کنید. در آخر یک هشتم قاشق مرباخوری نمک بزنید. بگذارید سوپ جابیوفتد. از این ماه سبزی جعفری را هم میتوانید اضافه کنید.
این سوپ یک سس سفید هم دارد که آن را خوشمزهتر میکند. برای تهیه آن ۱ قاشق غذاخوری آرد را با ۱ پیمانه شیر را مخلوط کنید و روی حرارت میگذاریم تا بجوشد؛ سپس ۱ قاشق مرباخوری روغن اضافه کنید و بگذارید بجوشد تا غلیظ شود. بعد از کامل شدن پخت سوپ این سس را به آن اضافه کنید. غذا را میکسر و نرم کنید.
دیدگاهتان را بنویسید